Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2006-08-26

A Logitech újabb taggal bÅ?vítette az iPod platformhoz készült hordozható hangszóróinak termékcsaládját…


A középkategóriás AudioStation Express hordozható hangszórókészlet kiváló hangzással és strapabíró külsővel büszkélkedik. Választhatunk, hogy ceruzaelemről vagy hálózatról müködtetjük; tartozékba védőtok és vezeték nélküli távirányító jár hozzá, így tökéletes akár otthoni akár szabadban történő használatra.

Az iPod minimalista formatervét jól kiegészítő Logitech AudioStation Express hangszórókészlet igazán ellenálló: fémrácsok védik a hangsugárzókat, a tartozék védőtok pedig szállítás közben megóvja az egész készüléket. A védőtokot még zenehallgatás közben is rajta lehet hagyni a hangszórón, hogy az véletlenül se karcolódjon. Otthoni használatra kiváló a hálózati adapterről történő áramellátás, ha pedig mennünk kell, akkor két ceruzaelem biztosítja a müködést. Amikor hálózati áramról müködtetjük, a készülék még az iPod akkumulátorát is feltölti.

„Kutatásunk eredményéhez nem fér kétség. Most már pontosan tudjuk, felhasználóinknak mi a legfontosabb, ha iPod hangszórót vesznek: az elnyühetetlenség és a rugalmasság” – mondta Jef Holove, a Logitech audio üzletágának marketing-alelnöke. „AudioStation Express termékünk tökéletesen megfelel ezeknek a vásárlói elvárásoknak. Lehet vele zenét hallgatni otthon, a konnektorba dugva, vagy a szabadban, elemekkel meghajtva. Mindez egy olyan külsőbe van zárva, ami sokféle környezeti hatásnak ellenáll.”

Kompakt kivitele ellenére a két darab 6 centiméteres, nagy kilengésü Max-X hangsugárzó és a mélynyomó együtt jó dinamikájú és szinte a teljes hallható tartományt átölelő hangzást biztosítanak. Mivel a hangszóró megfelel az Apple által kiadott Universal Dock Adaptor (Univerzális Dokkoló) specifikációnak, így a jelenlegi és a jövőben megjelenő, dokkolóval ellátott iPod készülékek is kompatibilisek lesznek az AudioStation Express hangszórókészlettel. A hangszóró hátoldalán elhelyezett videókimenet (szabványos jack aljzat) használatával az iPod fényképeinket és videóinkat is meg tudja jeleníteni bármilyen TV készüléken. A hangszórórendszeren kiegészítő 3,5 milliméteres jack bemenet is helyet kapott, hogy azt régebbi iPod modellekkel és más hordozható
CD
-, MP3- illetve
DVD
lejátszókkal is használni lehessen.

A Logitech AudioStation Express hangszórókészlet október elejétől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában egyaránt. Ára Európában 99.99 euró lesz.