Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2006-01-26

A nemrég bejelentett új Intel alapokon nyugvó Apple gépek teljesítményét Steve Jobs az egekig magasztalta, azonban kérdéses tényleg beszélhetünk e többszörös teljesítményrõl?...



A cég állítása szerint az új Mac laptopok akár négyszer is gyorsabbak lehetnek mint a korábbi G4-es változatok. Az ugyan tény, hogy a G4-es teljesítménye mára igen kevésnek számít azonban a négyszeres szorzó az új Napa gépek esetében túlzásnak tûnik. Egy Macintosh gépekkel foglalkozó internetes portál is feltette magának a kérdést, és letesztelték az új gépeket. Tesztjeik szerint van ugyan érezhetõ és mérhetõ teljesítmény növekedés még az asztali iMac-ekhez képest is - melyek mint tudjuk G5-ös processzorra épültek - azonban korántsem beszélhetünk többszörös számokról. Az internetes szakmai fórum szerint az Apple teszteredményei szintetikus tesztekbõl származnak, melyek némileg mesterségesek és így a számok nem tükrözik a valós teljesítményét az adott gépnek.

Egy dolog biztos, az új Intel-es gépek mindenkit érdekelnek és amint lehetõségünk lesz mi is elvégezzük a saját tesztjeinket, melyekbõl megbizonyosodhatunk a gépek képességei felõl.