Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2006-01-25

Tesztlaborunkban járt az Oakley és a Motorola együttmûködéséből született különleges, bluetooth headsettel ellátott napszemüveg...


Napjainkban egyre többen használnak valamilyen headsetet. A korábbi vezetékes megoldásokról mind többen térünk át vezetékmentes bluetooth-os változatokra, melyek igen praktikusak, hiszen nemcsak kezünket teszik szabaddá telefonálás közben, hanem korlátlanabb mozgást is biztosítanak. Amikor viszont egy napszemüveggel együtt viseljük headsetünket, előfordulhat, hogy szemüvegünk szára miatt, az alapvetően kényelmes headset is nyomja fülünket. Ez esetben remek szolgálatot tehet egy Oakley Razwire, amely egy elegáns, jó kialakítású és szemünket minden káros hatástól megvédő Oakley napszemüveg, valamint egy Motorola headset együttese.

A fülhallgató a szemüveg szárára csíptethető, könnyedén beállítható a megfelelő pozícióba, és akár mindkét száron használhatjuk. A headset önmagában 14.8 g, ami első hallásra nem tûnik túl könnyûnek, azonban a szemüvegen ez egyáltalán nem jelent problémát. A tetszetős burkolat alatt egy Motorola harmadik generációs technológiára épülő
bluetooth
headset foglal helyet, mely igazán kiváló hangminőséget biztosít még erős háttérzaj mellett is. Az eszköz csatlakoztatása és irányítása roppant egyszerû. A párosítást szinte leírás nélkül is el tudjuk végezni, majd a négy nullából álló azonosító megadása után máris használhatjuk. Az eszköz természetesen minden bluetooth-képes telefonnal használható, így nem okozhat gondot, ha nem Motorola készülékünk van.
[%IMAGE=2122%]
Használat

A kezeléshez három gomb áll rendelkezésünkre: egy univerzális többfunkciós gomb, melynek segítségével felvehetjük hívásainkat, és hanghívásokat is kezdeményezhetünk, valamint két hangerőszabályzó. A szemüveget természetesen hordhatjuk a headset nélkül is, azonban a fülhallgatót nem tudjuk más szemüvegre csatlakoztatni, mivel a szemüvegszár alakja speciális, ennélfogva a rögzítő nem áll meg stabilan egy más típusú száron.

Végszó

Az Oakley Razwire hihetetlenül praktikus és nagyon jó kialakítású eszköz, mely igazán kényelmesen hordható. Habár lehet, hogy ismerőseink kissé furcsán néznek majd ránk, ha egy ilyen szemüvegben jelenünk meg, de praktikussága vitathatatlan. Egyetlen komoly negatívumként az igen borsos árát tudnánk megemlíteni, ugyanis 70 ezer forint körüli összeget kell kifizetnünk ezért a nem mindennapi szemüvegért.