Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-09-18

A Cisco Systemshez tartózó Linksys nemrég jelenttet be Európában legújabb vezeték nélküli routerét, mely nagyobb sebességet, és teljes körû szolgáltatást ígér a felhasználóknak.



Egyre többen cserélik otthoni gépüket valamilyen laptopra, esetleg a régi gépet megtartva vesznek egy mobil számítógépet. Ilyenkor jöhet jól egy megbízható gyors vezeték nélküli () router, hogy kiélvezhessük a laptop nyújtotta mobilitás minden előnyét és akár a fotelből, vagy az ágyból is netezhessünk otthoni
Internet
vonalunkon keresztül.
Az új eszköz a MIMO (Multiple Input, Multiple Output) technológiával is rendelkezik, mely kulcsa a következő 802.11 n szabványnak is, mely több rádióantennát használ egyszerre, a nagyobb sebesség eléréséhez. Ezzel a megoldással szinte megduplázható a vezeték nélküli lefedettség a hagyományos G szabvány esetén is.
A
router
egyben vezetékes négy portos switch, és 802.11b/g
Wi-Fi
router, így teljes körû szolgáltatást nyújthat egy otthoni számítógépes rendszernek, elérhetővé téve a világhálót minden lehetséges formában.

Ausztriában és a nyugati régiókban már kapható az új router (WRT54X2), a hazai boltok polcain is néhány héten belül meg kell jelennie. Várható ára 20,000 - 25,000 forint körül alakul majd.