Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mezey - 2005-06-16

Ingyenesen, korlátozások nélkül videótelefonálhatnak a Pannon GSM ügyfelei a mobil szélessávú hálózat újabb fejlesztésének köszönhetÅ?en.

Ingyenesen, korlátozások nélkül videótelefonálhatnak a Pannon
GSM
ügyfelei a mobil szélessávú hálózat újabb fejlesztésének köszönhetően.


A szolgáltatást megfelelő készülékkel minden pannonos igénybe veheti, használatához nincsen szükség speciális SIM-kártyára. A videótelefonálásra is alkalmas telefonok most kedvezményesen vásárolhatók meg az ½egyet fizet kettőt kap½ akció keretein belül a Pannon GSM kiemelt bemutatótermeiben.

A Pannon GSM mobil szélessávú hálózatának fejlesztése új szakaszba lépett 2005. június 15-én: Budapest belső kerületeiben immár hozzáférhető az új, harmadik generációs hálózat biztosította rendkívül nagy
sávszélesség
és az ezáltal lehetővé vált új szolgáltatás. Az év végéig minden Pannon GSM-előfizető ingyenesen videótelefonálhat, s a Pannon GSM kiemelt bemutatótermeiben jelentős kedvezménnyel máris megvásárolhatóak azok a készülékek, amelyek bárki számára átélhetővé teszik az új telekommunikációs élményt. A 1745-ös számon hívható videóügyfélszolgálaton regisztráló első 1500 számlás előfizető ezen felül kedvezményes multimédiás csomagot is kap: az ingyenesen használható videóhívási szolgáltatás mellett ők, ugyancsak december 31-éig, díjmentesen küldhetnek
MMS
üzeneteket és díjmentesen internetezhetnek,
WAP
-ozhatnak is a Pannon GSM hálózatán.

A Pannon GSM harmadik generációs hálózata ezzel megkezdte nyilvános, tesztüzemû mûködését. A rendszer - amely a gyakorlatban is 384 Kbps adatátviteli sebességet biztosít, mely az aktuális hálózati viszonyok függvényében természetesen módosulhat - az indulás pillanatában a Budapest belvárosának pesti oldalán érhető el, s az év hátralevő részében gyors ütemben, folyamatosan bővül. A videóhívási szolgáltatás és a harmadik generációs hálózat által biztosított sávszélesség igénybevételéhez erre alkalmas telefon, például a Pannon GSM bemutatótermeiben már kapható Nokia 6680-as vagy 6630-as, szükséges.

A februárban bevezetett mobil szélessávú szolgáltatások (nagy sávszélességû adatletöltés, zeneletöltés, mobil videó, más üzleti megoldások) elérhetősége is jelentősen kibővült. Immár Budapest és - az üdülési szezonra való tekintettel - a Balaton környékének teljes területén, valamint nagyobb vidéki városokban is elérhető a szolgáltatás. A mobil szélessávú szolgáltatások választékát és elérhetőségét a Pannon GSM folyamatosan bővíti.