Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-06-11

Az Audiopaddal különféle kerek alakzatok asztalon való mozgatásával, egyszerûen szerkeszthetünk zenét. Az új rendszert James Patten fejlesztette ki, aki jelenleg Cambridge-ben tanul...



[%TAB%]Az Audiopad névre keresztelt szerkezet különféle
digitális
azonosítóval ellátott alakzatokból, követőrendszerből, valamint egy különleges programrendszerből áll, mely többek közt rengeteg hangmintát tartalmaz. A kezelőprogram grafikus felületét egy projektorral rávetítik az asztalfelületre, ebben érzékelők vannak, melyek nyomon követik a különféle alakú mûanyag eszközök mozgását az asztalon. A rendszer ezek helyzetét és egymáshoz viszonyított távolságát figyeli, és az adatokat felhasználva módosítja és kombinálja a hangmintákat. Így egy teljesen új, eddig ismeretlen módon szerkeszthetünk zenét.

[%TAB%]A készítő szerint a általuk kifejlesztett rendszer azért jobb, mint a Lemurhoz hasonló érintőképernyős hangszerkesztő rendszer, mert itt fizikai kontaktusba kerülhetünk az eszközzel, és nem csak egy érintőképernyőt tapogatunk. Patten elmondása szerint, ha az ujjunkkal érezzük, amit megfogunk, akkor nem kell annyira koncentrálnunk arra, amit látunk, és sokkal jobban tudunk a zenére figyelni.

[%TAB%]A rendszer software-es alapja teljes egészében
Linux
operációs rendszeren fut. Az eszközt egyelőre még fejlesztik, és sajnos nem lehet tudni, hogy mikor lesz kapható.