Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-06-11

Képzeljük el, hogy laptopunkat egyszerûen csak rácsatlakoztatjuk egy eszközre, és máris négy monitort használhatunk egyszerre!


Egy amerikai számítástechnikai cég, a Digital Tigers Inc. egészen egyedülálló notebook-kiegészítőket gyárt és forgalmaz SideCar néven. Ez esetben egy olyan kiegészítőről van szó, amely lehetővé teszi akár 4 külső monitor csatlakoztatását is egy laptophoz.
Négy monitor sokaknak teljesen feleslegesnek tûnhet, pedig nagy előnyük, hogy egyszerre több programot is láthatunk. Aki egyszer kipróbálja, milyen több monitor előtt ülni, az megérti, mekkora segítség számítógépes munkák egész soránál, hiszen így nagyságrendekkel több információt láthatnak egyszerre.
A SideCar hagyományos
PC
kártya illesztőhelyen keresztül csatlakozik, így nem jelent gondot az összekötés, és az eszköz segítségével - a laptop megjelenítőjével együtt - akár egyszerre öt kijelzőn dolgozhatunk. Minden plusz külső monitor egy független kijelző, így minden monitoron más és más alkalmazást futtathatunk.
Sajnos a készülék ára igen borsos, így nem valószínû, hogy fejvesztve rohanunk majd rendelni egyet: a legolcsóbb 1300 dollárba, a legdrágább pedig 2300 dollárba kerül.