Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
mezey - 2005-06-08

Az Olympus a közeljövÅ?ben jelentÅ?s mértékben csökkenteni kívánja a digitális fényképezÅ?gépek elÅ?állítási költségeit.

Az Olympus a közeljövőben jelentős mértékben csökkenteni kívánja a
digitális
fényképezőgépek előállítási költségeit.


A világ negyedik legnagyobb digitkam gyártójaként jegyzett vállalat munkatársai arról számoltak be, hogy az Olympus legalább 30 százalékkal mérsékelni szeretné a gyártási költségeket, ugyanis csak így tud lépést tartani az egyre fokozódó árharccal és az egyre növekvő piaci igényekkel.

½Korábban azt terveztük, hogy idén megközelítőleg 15-20 százalékkal fogjuk csökkenteni a digitális fényképezőgépek gyártási költségeit, most viszont már tudjuk, hogy ez még kevés: cél a 30 százalék½ - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Tsuyoshi Kikukawa, az Olympus elnöke.

Az elmúlt hónapban történetében most elsőként veszteségekről beszámolt cég 121 millió dolláros költségtakarékossági programot hirdetett, melynek keretein belül a fényképezőgépek gyártásával foglalkozó alkalmazottak egyharmada elveszíti állását. A legjelentősebb munkaerő leépítésekre az Olympus kínai gyáraiban kerül majd sor.

A fokozódó árharcnak és a szinte már teljesen telített piacnak egyébként nem csak az Olympus, hanem többek közt a Pentax és a Fuji is kárát szenvedni.