Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-05-31

Egy japán vállalat teljesen új USB-s pendrive-ot dobott piacra, ami tökéletes védelmet biztosít adatainknak.



[%TAB%]Manapság egyre több helyen előtérbe kerül a biometrikus biztonságtechnika, és ennek jegyében már létezik ujjlenyomat-ellenőrzős laptop is. Most a Bufalo Melco Inc. nevû japán vállalat egy hasonló rendszerrel ellátott pendrive-ot mutatott be, ezen a
USB
kulcson lévő adatokhoz garantáltan csak mi férhetünk hozzá (az eszköz természetesen a lábujjunk lenyomatával is mûködik, csak az kevésbé kényelmes).

[%TAB%]A kis eszköznek és mellékelt vezérlőprogramjának vannak egyéb hasznos funkciói, melyek segítségével akár a számítógépünket is ujjlenyomatos védelemmel láthatjuk el. Például beállíthatjuk a képernyő-pihentetőt úgy, hogy visszajelentkezni a gépünkbe nem jelszóval, hanem az ujjlenyomatunkkal tudunk, így illetéktelenek nem férhetnek hozzá számítógépünkhöz.

[%TAB%]A fájlok speciálisan kódolt formában találhatók az
USB
-s flash meghajtón, és a kódolórendszer magán a pendrive-on foglal helyet, ezért a 128MB-os modellnél csak 119MB-ot használhatunk, a 256MB-os változat esetén pedig 241MB-ot, de ez igen csekély áldozat adataink tökéletes biztonságáért.

[%TAB%]A kis 21 grammos szerkezet installálás nélkül mûködik a Windows 98SE-től fölfelé, a régebbi változatok esetében külön meghajtóprogramot kell telepítenünk. Az eszköz egyébként - meglepő módon - nem Mac kompatibilis.