Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2005-05-23

Létezik egy olyan új technológia, ami nem vásznon jeleníti meg a képet, hanem ködre vetít. Egy olyan fejlesztésrÅ?l van szó, ahol egy különleges gép száraz, hideg ködöt gerjeszt...



[%TAB%]A köd a gép belsejében képződik ultrahanghullámok segítségével, és lapos levegőáramként száll lefelé. Ezzel készen is van a forradalmi vetítővászon, amin minden gond nélkül akár át is lehet sétálni. Erre a ködvászonra ezután bármilyen hagyományos projektorral vetíthetünk, és ha elég erős a vetítőnk fényereje, akkor még verőfényes napsütésben is élvezhetjük a levegőre vetített képet.

[%TAB%]Egy ilyen ködképernyő lenyûgöző hatást kelthet egy céges kiállításon vagy rendezvényen, de akár bevásárlóközpontban, egyszerûen az üzletek előtti járda fölé vetítve is. A hatás garantáltan nem marad el!

[%TAB%]Van viszont a technológiának még egy érdekessége: felszerelhető egy interaktív érintésvezérlő technikával, melynek segítségével a ködre mutogatva irányíthatunk például egy számítógépet. A gyártó cég, a FogScreen Inc. már néhány évvel ezelőtt bemutatta újítását, de a piaci bevezetésre csak nemrég került sor.

[%TAB%]Sajnos hazánkban még nem forgalmazzák, de akit érdekel, a cég weblapján keresztül felveheti velük a kapcsolatot.