Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Ujsag - 2005-05-19

A Panasonic DMC-FZ5 típusjelzésû új, digitális fényképezÅ?gépe elsÅ?sorban nagy teljesítményû zoom objektívjérÅ?l, illetve fejlett optikai képstabilizátoráról ismerszik meg.



[%TAB%]Az éles fényképek legádázabb ellensége nem más, mint a kézremegés. A Panasonic által kifejlesztett MEGA O.I.S. optikai képstabilizátor pontosan arra hivatott, hogy kezünk remegését kompenzálja, így sokkal szebb fotókat készíthetünk még rossz fényviszonyok, illetve nagy zoom állás mellett is. A csúcsmodell szerepét betöltő Panasonic DMC-FZ20-hoz hasonlóan, ebben a modellben is csúcsminőségû LEICA optikát találunk. Ennek előnye elsősorban a minimális torzításban, a nagy felbontásban és a kompakt kialakításban mutatkozik meg, de a 12x-es zoomátfogás sem elhanyagolható vásárlási szempont. A nagy zoomnak köszönhetően, immár nem kell feltétlenül közel mennünk a fotózni kívánt témához, elég csak ráközelíteni az optika segítségével.

[%TAB%]Az 5
megapixeles
felbontású képszenzorral szerelt Panasonic DMC-FZ5 esetében egy teljesen új fejlesztésû mikroprocesszort alkalmazott a gyártó. A csúcstechnológiának köszönhetően a fényképezőgép szinte azonnal, a legkisebb késedelem nélkül reagál a felhasználó parancsaira, így többet már nem fordulhat elő, hogy a technika lassúsága miatt lemaradunk egy számunkra fontos, megörökítendő pillanatról.

[%TAB%]A sorozatfelvételi üzemmódot sem érheti kritika, ugyanis másodpercenként akár négy darab, teljes felbontású felvételt is készíthetünk az egyébként fekete és ezüst színekben kapható FZ5-össel. A készüléknek létezik egyébként egy testvérmodellje is, a 4 megapixeles felbontású FZ4.