Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Ujsag - 2005-05-19

Bizonyára mindnyájan emlékszünk azokra az idÅ?kre, mikor még az elsÅ? hatalmas, már-már fegyverviselési engedélyköteles téglamobilok kezdtek megjelenni kis hazánkban.

Nokia

[%TAB%]Bizonyára mindnyájan emlékszünk azokra az időkre, mikor még az első hatalmas, már-már fegyverviselési engedélyköteles téglamobilok kezdtek megjelenni kis hazánkban.

[%TAB%]Mivel eleinte hihetetlenül drága mulatságnak számított a mobilozás (bizony volt idő, mikor a bejövő hívások is komoly pénzbe kerültek még a hívott félnek is), jobbára csak azok a komoly üzletemberek használtak rádiótelefont, akiknek tényleg fontos volt, hogy bármikor elérhessék őket. Így nem is volt meglepő, hogy gyorsan státusszimbólummá nőtte ki magát, s amint kicsit leszivárgott a technológia a még mindig igen drága, de már valamelyest megfizethetőbb rétegbe, mindenki telefont akart. Arra is biztosan emlékszünk, hogy az idős hölgyek nemes egyszerûséggel csak bunkófonnak nevezték a mobilokat. (Manapság persze azért már az ő bevásárlókosaraikban is ott lapul egy-egy alsóbb árkategóriás készülék.)

Motorola

[%TAB%]A világ második legsikeresebb mobilvállalata, az amerikai Motorola a CeBIT-en, a szórakoztató-elektronikai és mobilkommunikációs világkiállításon mutatta be új V6-os dizájntelefonját, valamint a nagysikerû V3-as modelljének szintén titánium ötvözetből készült matt-fekete verzióját. A készülék legfigyelemreméltóbb tulajdonsága, hogy vastagsága nem éri el még a 1,5 centimétert sem.

Siemens

[%TAB%]Más módszert választott viszont a Siemens. A német gyártó egy már létező modelljét, az SL65-öst változtatta át luxustermékké. Az SL65 Escada verziója ugyanis nem más, mint maga az alapmodell, különleges ékkövekkel, gyöngysorral díszítve, színpompás burkolatba bújtatva. Meglehetősen borsos ára ellenére ezt a készüléket is nagyon sokan várták már a tehetősebb mobilosok közül, hiszen az előd 55-ös modellből is készült korábban ilyen extra verzió a hölgy vásárlók igen nagy örömére.