Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
Ujsag - 2005-05-19

Hogy ki is ez az új jövevény? Nem más, mint a Canon EOS 300D-nek, vagyis a világ legsikeresebb digitális tükörreflexes fényképezÅ?gépének az utóda.



[%TAB%]A Canon
EOS
350D névre keresztelt masina azon az úton halad tovább, melyet a minden korábbi eladási rekordot megdöntő elődmodell már kitaposott: a gyártó szándéka nem más, mint elérhető áron, professzionális fotóstechnikát kínálni a lehető legszélesebb vásárlóközönségnek. Bár a 350D készítésénél nem éppen a kezdő fotósok igényeit tartották szem előtt, azért a kicsit is jártasabb felhasználók már bátran beruházhatnak egy ilyen fényképezőgépbe - garantáltan nem fognak csalódni!

[%TAB%]A legfontosabb újítások: nagyobb felbontás, a legmodernebb fényszenzor (ezzel elérték, hogy a lehető legtisztább képet adja alacsony fényviszonyok mellett is), valamint gyorsabb vezérlőegység, melynek köszönhetően akár 14 képet is készíthetünk egy másodperc alatt sorozatfelvétel üzemmódban.

[%TAB%]A Canon büszkén hirdeti, hogy sikerült tíz százalékos tömeg-, illetve 25 százalékos méretcsökkenést elérnie, ez azonban a gyakorlatban nem feltétlenül hasznos, mert egyrészt könnyebben bemozdul a gép, másrészt az ergonómia sem a legjobb. Végül, de nem utolsósorban említést érdemel a továbbfejlesztett vaku, a korábbiaknál gyorsabb adatátvitel, illetve a megújult alapobjektív.