Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
Ujsag - 2005-05-19

Mindenki hallott talán ehhez hasonló morgolódásokat, amikor valakinek hiába adunk jó tanácsot, mégis megy a saját feje után.



[%TAB%]Nos, az Adidas-1 elnevezésû cipőnek van esze! A cipőbe szerelt 20 MHz-es
processzor
folyamatosan figyeli érzékelőivel, hogy milyen talajon, és milyen módon futunk. Nemcsak figyeli, de a cipő sarkának rugalmasságát is ehhez hangolja, így a futás az aszfalton éppolyan könnyed lesz, mint az erdő avarjában, nem kell attól tartanunk, hogy a kemény talaj tönkreteszi ízületeinket. Ha sprintelni szeretnénk, a másodpercenként húszezerszer vizsgálódó processzor ehhez is beállítja cipőnket menet közben, nem kell másikat húznunk csak azért, mert megváltoztattuk a futás iramát. Ha kedvünk szottyan rá, akkor manuálisan is hangolhatjuk cipőnk futómûvét az oldalán lévő gombokkal, felülbírálva okos lábbelink eszét. A személyes jármû pontosan úgy mûködik, mint a Forma-1 autói, neve is ezért lett Adidas-1.

[%TAB%]A cipőnek azért hátrányai is vannak, nem képes a futó teljesítményét növelni, sajnos ugyanúgy kellemetlen szagú lesz, nem beszélve az áráról. Legalább ötven dollárral többe kerül, mint a legdrágább futócipő, ezért egyelőre csak tízezer darabot gyártanak belőle. Egyszóval, nem sûrûn fog visszaköszönni az utcán, illetve ki tudja!