Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
padmin - 2021-04-13

Idén tavasszal új termékek egész sorát vezeti be a TCL Electronics: az okosotthon eszközök mellett a saját fejlesztésű Mini-LED technológiát alkalmazó termékekkel, valamint QLED TV-kel és hangprojektorokkal is piacra lép.

Idén tavasszal új termékek egész sorát vezeti be a TCL Electronics: az okosotthon eszközök mellett a saját fejlesztésű Mini-LED technológiát alkalmazó termékekkel, valamint QLED TV-kel és hangprojektorokkal is piacra lép. Startol a cég vadonatúj, TCL Home elnevezésű alkalmazása és a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságra készült kampánya is.

 

2020: A növekedés és az innováció éve

 

A TCL Electronics 2020-ban „smart display”, vagyis okoskijelző stratégiájára, a technológiai fejlesztésekre és termékinnovációra fókuszált. A tavalyi év során a gyártó több fejlett okoseszközt és szolgáltatást mutatott be, növelte piaci részesedését, versenyképességét, és a piaci kihívások ellenére is stabil eredményekkel zárt.

 

Az Omdia nemzetközi technológiai kutatóintézet adatai szerint a TCL TV-piaci részesedése az értékesítési volumen terén a világ vezető 3 cége között szerepel, az
LCD
TV piacon pedig a második helyre lépett. A technológiai gyártó Európában különösen jól teljesített: ebben a régióban a TCL márkájú TV készülék eladás tavaly 66,0%-kal növekedett az előző évhez képest (forrás: TCL saját szállítási adatok).

 

Egy sor új termék az egyszerűbb, jobb mindennapokért

 

A TCL Europe idén tavasszal tovább erősíti vezető pozícióját a globális fogyasztói elektronika területén: új TCL TV-ket és hangprojektorokat vezet be, melyeknek köszönhetően a felhasználóknak egyszerre lehet része kivételes kép- és hangélményben.

 

A most bevezetett termékek a sport szerelmeseinek, a gamereknek, a TV- és moziőrülteknek egyaránt kiemelkedő élményt nyújtanak, hiszen olyan népszerű tulajdonságokkal érkeznek, mint a 120 képkocka/másodperces 4K képfrissítési arány, vagy az IMAX Enhanced tanúsítvány. Az új TV-k között 3 modellel helyet kaptak a TCL C szériás készülékei, a C72, a C72+ és a C82-es sorozat. Míg a C72 és a C72+ sorozat a Quantum Dot technológiában jelent előrelépést, a C82-es sorozatot a TCL Mini-LED képernyőtechnológiájával szerelték. Az eljárás a hagyományosnál kisebb
LED
-ekkel teszi lehetővé, hogy a háttérvilágítás a készülékekben sokkal több külön-külön vezérelhető zónára legyen felosztva. Az így kapott kép nagyobb fényerő mellett is szebb kontraszttal és mélyebb feketékkel jelenik meg, a beégés veszélye nélkül.

 

A TCL Europe bemutatja TS8132-es 3.1.2-es Dolby Atmos hangprojektorát is, amely vezetéknélküli mélynyomójával új szintre emeli az otthoni szórakozást.

 

Az Európában főként televíziógyártóként ismert TCL egyes piacokon, például Kínában a fehéráru kategóriában is kiemelkedő. A gyártó így a háztartási eszközök terén is folyamatosan szélesíti termékkínálatát és törekszik arra, hogy felhasználói számára integrált okos ökoszisztémát nyújtson otthonukban. A háztartási nagygépek terén így 3 új hűtőszekrénnyel (RP 470CXE0, RP318BXE0, RP 503SXE0), a P szériás mosógépekkel, az Ocarina és a hordozható NZ légkondicionálókkal jelentkezik a TCL Breeva légtisztítója és Sweeva robotporszívója mellett.

 

A TCL Europe számára az új termékbevezetések mellett kiemelten fontos az okosotthon élményének megteremtése is, így termékeit is ennek megfelelően tervezi meg. A
Wi-Fi
és a Hands-Free hangvezérlés funkciókon túl, ezért a TCL Europe egy vadonatúj applikációt is bevezet, mellyel a felhasználók távolról is irányíthatják háztartási eszközeiket. A TCL Home alkalmazás az otthoni okos ökoszisztéma középpontjaként számos olyan lehetőséget tartogat majd a felhasználók számára, mint a hangvezérlés és a TV-n előhívható kezelőfelület.

 

Magyarországon a gyártócég 65C825 típusú 65" Mini-LED TV-i júniustól lesznek kaphatók kb. 700 ezer forintos fogyasztói áron és a nagyobb hazai elektronikai áruházak kínálatában online és az üzletekben is elérhetők lesznek a TS8132-es hangprojektorokkal együtt.

 

A sport közösségépítő erejét hangsúlyozza a márka idei labdarugó-Eb kampánya

A TCL évek óta támogatja a nemzetközi sportéletet, így a nyári labdarugó Európa-bajnokság is fontos esemény a vállalat számára. A 2021-es labdarugó-Eb kampány részeként így márkanagykövet programot indít a gyártó, mely során a futballvilág meghatározó alakjaival működik majd együtt. A márkanagykövetek között van Paul Pogba, francia középpályás, Gianluigi Donnarumma, olasz válogatott kapus, Krzysztof Piatek, lengyel válogatott labdarugó, Harry Kane, az angol válogatott csapatkapitánya, Saúl Ñíguez, spanyol középpályás és Marco Reus, a német válogatott focistája is. A márkanagykövet együttműködések mellett, április 20-tól átfogó digitális és TV kampánnyal is készül a vállalat, melyekkel a márka célja, hogy felhívja a figyelmet a sport összetartó erejére.

 

Csatlakozz a TCL „Display Greatness” kihívásához

 

A 2021-es labdarugó-Eb kampány része egy különleges online kihívás is. A „Greatness Challenge” névre keresztelt aktivitás során a márka lehetőséget biztosít a rajongóknak, hogy a Fortnite játékban mérjék össze tudásukat a TCL népszerű focista márkanagyköveteivel. A mérkőzéseket élőben közvetítik a Twitch streaming platformon, amely elérhető a TCL Android TV készülékein.

 

A kihívásban való részvételhez az érdeklődőknek Twitchen kell jelentkezni a TCL márkanagykövetei által meghirdetett összecsapásra. A mérkőzések során a rajongók kérdezhetnek is kedvenceiktől és értékes TCL ajándékcsomagokat nyerhetnek.

 

„A sport összehozza az embereket, és fejlődésre inspirál, a TCL-nél a »Display Greatness« stratégia részeként mi is erre törekszünk. Büszkék vagyunk rá, hogy a most bemutatott új termékeinkkel és a foci
EB
-re készült interaktív kampánnyal hozzájárulnak a sport népszerűsítéséhez, és inspirációt nyújthatunk a fogyasztóknak, ahogy ők is inspirálnak minket a mindennapok során" – mondta Antoine Salomé, a TCL Europe marketing igazgatója.


 

Három új QLED okostelevízióval és egy soundbarral bővül a TCL hazai szórakoztató elektronikai kínálata. A 43”-tól 72”-ig terjedő képátlójú, Android TV támogatással ellátott C72, C72+ és C82 sorozatok készülékei, valamint a TS8132 típusú hangprojektor júniustól lesznek elérhetőek a hazai viszonteladóknál.

 

Quantum Dot technológia és HDR Pro: élethű kontraszt- és színvisszaadás

A C72, C72 + és C82 sorozatok készülékei a Quantum Dot és AiPQ technológiáknak köszönhetően több mint egymilliárd színárnyalat megjelenítésére képesek. A gazdag képi világot a mesterséges intelligencia teszi még realisztikusabbá, a készülékek beállításait a tartalom típusához igazítva. A Quantum Dot technológia a mély, kontrasztos színmegjelenítéshez is hozzájárul: a C72 és C72+ sorozatok HDR Pro technológiájával kiegészülve minden jelenetet tökéletesen optimalizált színnel, kontraszttal és részlettel jelenít meg. A hatást fokozza a C82 sorozat beépített HDR Premium szolgáltatása, ami tovább növeli a kép részletgazdagságát.

 

Mini-LED a C82 sorozatban

A C82 sorozat készülékei a TCL saját fejlesztésű Mini-LED technológiájára épülnek, mely kisebb LED-ekkel teszi lehetővé, hogy a háttérvilágítás a készülékekben sokkal több külön-külön vezérelhető zónára legyen felosztva. A hagyományos
LED
megjelenítésnél zónánként akár 20-szor több, külön vezérelhető LED panel alkalmazó, melynek köszönhetően a kép elképesztő fényerővel, kontraszttal és minden eddiginél mélyebb fekete színnel jelenik meg, a beégés veszélye nélkül.

 

Tökéletesen éles akciójelenetek

A TCL C72+ és C82 sorozatok 100 Hz-es képfrissítési arányának köszönhetően az akciójelenetek minden képkockája egyenletes mozgással és tökéletesen élesen jelenik meg. A vizuális élményt tovább növeli a C82 sorozat függőleges képellenőrző eljárása, ami még élesebb, elmosódásoktól mentes megjelenítést tesz lehetővé. A C72 sorozatban megtalálható Motion Clarity
szoftver
szintén a gyors jelenetek pontos visszaadásáért felel.

 

Többformátumú HDR technológia

A C sorozat készülékei támogatják az adaptív HDR technológiát, amelynek segítségével a készülék mindig a legoptimálisabb formátumot választja ki a kívánt tartalom megjelenítéséhez. A funkció segítségével a felhasználók kivételes képminőségben élvezhetik Netflixen és a Disney+-on elérhető Dolby Vision, vagy az Amazon Prime Video HDR10+ formátumú újdonságait. A szoftver képességeit a C72+ és C82 sorozatokban a 4K HDR Dolby Vision IQ egészíti ki a képi beállításokat a szoba megvilágításához igazítva.

 

Videójáték-funkciók a zavartalan kikapcsolódásért

A tökéletes játékélmény érdekében a C72 szériában elérhető a Game master szolgáltatás, ami a
HDMI
2.1 és az ALLM technológiák segítségével rövid válaszidőt, valamint a képi beállításokat a játék típusához igazító megjelenítést biztosít. A C72+ és C82 sorozatokban elérhető Game Master Pro 48
Gbps
adatátvitellel, VRR-el és 4K felbontás esetén akár másodpercenkénti 120 képkockás képfrissítési aránnyal növeli a készülék nyújtotta élményt.

 

Magával ragadó térhangzás

A C72 és C72 + sorozatok beépített Onkyo hangrendszere moziminőségben adja vissza a Dolby Atmos magával ragadó hangzását. A legpontosabb hangvisszaadás érdekében a C82 sorozat készülékeinek elülső hangszóróit egy hátsó mélynyomó is kiegészíti, ami tovább fokozza a televízióban elhelyezett 2.1-es Onkyo hangrendszer által nyújtott hangélményt.

 

Fejlett okos TV funkciók

A C sorozat tagjai a világ legnépszerűbb, televízióra fejlesztett operációs rendszerének legfrissebb változatát, az Android TV 11-et használják. A rendszer a beépített Google Assistant szolgáltatásával fokozza a hangfelismeréssel ellátott TCL TV nyújtotta kényelmet. A Google szolgáltatásainak használatával a felhasználók hangüzenetekkel, a tartalom megszakítása nélkül böngészhetnek több százezer új film, videó és játék között. A hangvezérlés kényelmét az Amazon Alexa személyi asszisztens egészíti ki, amely segítségével még több tartalmat érhetünk el TCL televíziónkon. A kényelmi szolgáltatások mellett a C sorozat készülékeinek alapfunkciója a Google Duo is, amelynek segítségével a felhasználók TCL TV készülékükön keresztül vehetnek részt  videóhívásokban. A C82 sorozat esetében ebben egy nagylátószögű mágneses kamera is segít, amellyel a videólejátszó- és chat-applikációk bezárása nélkül oszthatjuk meg a képernyő tartalmát beszélgetőpartnerünkkel.

 

TikTok TV

2021-től a TCL készülékeken is elérhető lesz a világ egyik legnépszerűbb videóplatformjának televízióra fejlesztett változata, a TikTok TV. Az applikáció segítségével a felhasználók nagyképernyőn böngészhetnek a TikTokra feltöltött több százezer szórakoztató tartalom közül.

 

Elegáns, keret nélküli fém dizájn

A lehető legnagyobb képernyőfelület érdekében az összes C szériás TCL TV elülső része keret nélküli, ultravékony fém kialakítást kapott. A különböző felületekre történő felszerelhetőség érdekében a készülékek alaptartozéka a fém központi állvány, amelyen a C72 sorozat esetében egy TCL hangprojektor elhelyezésére is van lehetőség.

 

TCL C82 sorozat: Hihetetlen részletgazdagság a
4K Mini-LED technológiával

 

TCL C72+ sorozat: Tökéletesen éles akciójelenetek
100 Hz-es képfrissítési aránnyal

 

TCL C72 sorozat: határtalan színmélység
a 4K QLED erejével

 

TCL TS8132 hangprojektor

A korábban nagy sikert arató, Dolby Atmos-t támogató hangeszközök folytatásaként idén a hazai piacon is elérhetővé válik a TCL TS8132-es hangprojektor. A 3.1.2.-es Dolby technológiájával, vezeték nélküli mélynyomójával és 8 hangszórójával a rendszer kiváló hangminőséget biztosít a streamelt tartalmak, TV-műsorok és videójátékok szerelmeseinek is. Az otthoni rendszerek kényelmes integrációja érdekében a TS8132 soundbar támogatja a Chromecast, az AirPlay, a Hey Google és az Amazon Alexa szolgáltatásokat. A letisztult, kompakt megjelenésű eszköz HDMI eARC funkciójával a felhasználók tömörítés nélkül, eredeti hangminőségben és Dolby Vision-kompatibilis 4K felbontásban élvezhetik kedvenc tartalmaikat.

 

* A Dolby, Dolby Atmos, Dolby Vision, valamint a hozzájuk kapcsolódó Dupla-D jelölés a Dolby Laboratories védjegyei.

* A készülékek játékfunkcióinak használatához HDMI 2.1 csatlakozást támogató játékkonzolra vagy számítógépre van szükség.

* A hangvezérlő szolgáltatások elérhetősége országonként és nyelvenként változhat, használatukhoz egyes esetekben internetkapcsolat szükséges. Bizonyos szolgáltatások elérhetősége és azok teljesítménye függ a használni kívánt eszköz- és előfizetési csomag típusától, valamint a hálózati kapcsolat minőségétől.

* A készülék használatához Google-fiókkal történő bejelentkezésre van szükség. A GOOGLE DUO a Google LLC bejegyzett védjegye.

* Az Alexa-kompatibilis TCL készülékek Amazon eszközökkel vezérelhetők, beleérve az Amazon Echo, Echo Dot, Echo Show, Echo Spot és Echo Plus termékeket. Az Amazon Alexa, valamint a hozzá kapcsolódó termékek és logok az Amazon.com Inc. védjegyei.

* A termék specifikációi és méretei országonként eltérőek lehetnek.

* Egyes szolgálatások használatához bizonyos esetekben internetkapcsolat szükséges. Egyes szolgáltatások elérhetősége és azok teljesítménye függ a használni kívánt eszköz- és előfizetési csomag típusától, a régiótól, valamint a hálózati kapcsolat minőségétől.

* A Google Assistant szolgáltatás több országban és több nyelven érhető el.

* A Google, az Android és az Android TV, valamint a hozzájuk kapcsolódó jelölések és logók a Google LLC védjegyei.