Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
padmin - 2020-03-03

Hamarosan zárul a közcélú digitális megoldások pályázata, a Vodafone Digitális Díj, melynek célja, a társadalmi jót szolgáló megoldások támogatása. A 15 millió forint összdíjazású díjra március 6-ig várják a nevezéseket a szervezők.

Magánszemélyek és vállalkozások, köztük nonprofit szervezetek és startupok jelentkezését is várják. A kiírás részletei itt érhetők el, a pályázáshoz mindössze egy egyszerűsített sablon kitöltése szükséges.

A Vodafone Digitális Díjjal a vállalat célja, hogy teret adjon a társadalomban meglévő és jobbító szándékú digitális innovációknak. A tavalyi évben első alkalommal kiírt Digitális Díjra összesen 144 pályázat érkezett – köztük olyan, azóta egyre nagyobb visszhangot keltő megoldások, mint például az OncoVR, amely a virtuális valóság segítségével javítja a tartós kórházi ellátásra szoruló gyerekek életminőségét. Az Erdős Sándor orvostanhallgató által fejlesztett
VR
játék a támogatás óta jelentősen előrelépett: tesztelését hamarosan több budapesti gyermekkórház onkológiai osztályán is megkezdik. Emellett számos olyan megoldás is díjazásban részesült, amelyek a társadalom szélesebb rétegét érintik, és a mindennapi életét segítik a digitalizáció által. Ilyen például a PregnaScan nevű telemedicina rendszer, amely olyan otthoni mérések elvégzését teszi lehetővé, amelyek segítségével időben felismerhetők az esetleges kóros folyamatok a kismamáknál. De említhetnénk akár a BankZeet is: a családi mobilbank alkalmazás célja a családi pénzügyek átláthatóvá tétele, a gyerekek és tinédzserek pénzügyi szabadságának lehetővé tétele, illetve a Z-generáció pénzügyi edukációjának elősegítése. A Vodafone Digitális Díj pénznyereményének köszönhetően a díjazottak megvalósították, továbbfejlesztették projektjüket, mellyel fontos kihívásokra választ adó digitális megoldásokkal gazdagodott a társadalom.

A Vodafone Magyarország Alapítvány idén a következő kategóriákban várja a pályázatokat:

  • Digitális Társadalom
  • Digitális Esélyegyenlőség
  • Bolygónk és fenntarthatóság
A három kategória nyertesei között összesen 15 millió forintot fognak kiosztani. Március 6-ig várják a jelentkezéseket ezen a linken.